Мидалидаре Естейт

Мидалидаре Естейт

Винарска изба „Мидалидаре Естейт“се простира на площ от няколко десетки декара, където са разположени лозови масиви от почти всички известни сортове, а в центъра се намира една от най-модерните винарски изби в България.

Всъщност избите-Мидалидаре Естейт са две, като са разположени в двата срещуположни края на селото. По средата между тях се намира и едноименният хотел, който е идеално място за романтични уикенди. Към него има и модерен спа център с голям басейн, джакузи, няколко вида сауни, турска баня и зала за винотерапия. В по-малката винарна има уютна къща за гости, която разполага с 4 двойни стаи. 

Избата организира дегустации и винени турове всеки ден от 10 до 17 часа, като за по-големи групи се изисква предварителна резервация. Към винарната има изграден музей на виното, който включва етнографска експозиция. Има и макет на пещера с мултимедия и забавни игри. 

Любопитно е, че съвсем скоро край „Мидалидаре“ ще бъде изграден парк за свободно живеещи мечки. Той ще се намира в съседното село Яворово.