Седем поколения

Седем поколения

Винарна изба „Седем поколения“е малка бутикова винарна на 30 км от Русе – в землището на село Мечка. „Седем поколения“ е резултат от сбъднатата американска мечта на Любен Рачев – бизнесмен, живял 40 години в САЩ, който решава да се върне у нас и да възроди семейната традиция в произвоството на вино.  

Избата и намиращият се до нея хотел са разположени на хълмиста местност, от която се открива уникална панорама към Дунав и румънския бряг. От хотелската тераса и откритият басейн можете да наблюдавате най-красивите залези на север от Стара планина. За разлика от други места по брега на Дунав, тук няма никакви зрителни прегради в продължение на километри.

Винарната произвежда лимитирани серии червено вино и розе. Това е може би единствената изба в България, която не произвежда бяло вино.

Комплексът разполага с мини зоологическа градина, предстои построяването на къща за гости, голф игрище и къмпинг за плажуващи на брега на Дунав. Предлагат се винени дегустации след предварителна заявка. Малка дегустационна зала има и в центъра на Русе.