Париж, Рим, Дубай- местата с най-грубите таксита

такси в Париж

След проучване на британски туристи оказва се, че най-любезните таксиметрови шофьори са в Турция, Мармарис, а най-лошите таксиметрови шофьори са в В Париж, Рим и Дубай.

Таксиметровите шофьори в Париж, Рим и Дубай рядко се сещат да бъдат дружелюбни.

Проучването се е провело на портала airporttransfers.co.uk и в него са участвали 2162 туристи от Великобритания, които са пътували в последната година. Те твърдят, че най-любезни били шофьорите в Пефкос (Родес) и в турския курорт Мармарис.

Но какво всъщност означава "любезен таксиметров шофьор"? 86 процента от анкетираните твърдят, че той трябва най-вече да бъде разговорлив. 42 процента от участниците в запитването на сайта смятат, че той трябва да бъде готов да сподели съвети и вътрешна информация за града на туристите. Нещото, което се възприема като грубо, са шофьорите, които не могат да бъдат полезни на клиентите си – това е мнение на половината анкетирани. Първото пътуване в такси често е и първото впечатление на туристите за един град и то оставя трайно впечатление у тях, следователно е важно да е добро преживяване. Според мениджъра на сайта airporttransfers.co.uk, Крис Кларксън, пътуването с такси трябва да бъде като обиколка с екскурзовод. Но уви, има шофьори, които само мърморят под носа си, ако ги попитате нещо, споделя Кларксън. 


Пътуване със самолет- нещата, които трябва да знаете!

Авиокомпания  Lufthansa рестартира полетите да 20 дестинации от средата на Юни включително: Майорка, Крит, Родос, Фарос, Венеция, Ибиса и Малага. Полетите ще се изпълняват от основният хъб във Франкфурт.7 Авиокомпания Easy Jet планира официалният рестарт след  Covid19 да е на 15 ти Юни, като стартира с полети до - Франция, Испания, Португалия, Швейцария и вътрешни полети във Великобритания     Без полети до 17 юни, има надежда за след това. TUI, Ryanair и Jet2 обявиха...Авиокомпания  Lufthansa рестартира полетите да 20 дестинации от средата на Юни включително: Майорка, Крит, Родос, Фарос, Венеция, Ибиса и Малага. Полетите ще се изпълняват от основният хъб във Франкфурт.7 Авиокомпания Easy Jet планира официалният рестарт след  Covid19 да е на 15 ти Юни, като стартира с полети до - Франция, Испания, Португалия, Швейцария и вътрешни полети във Великобритания     Без полети до 17 юни, има надежда за след това. TUI, Ryanair и Jet2 обявиха...

Кои са 10те причини да посетим Барселона?

Един от онези красиви градове, от които пътешествениците просто не могат да вият достатъчно, това е Барселона. И ако планирате пътуване до Европа, то Барселона е град, който определено е задължителен за посещение! А... Кои са 10те причини да посетим Барселона, вижте тук:Един от онези красиви градове, от които пътешествениците просто не могат да вият достатъчно, това е Барселона. И ако планирате пътуване до Европа, то Барселона е град, който определено е задължителен за посещение! А... Кои са 10те причини да посетим Барселона, вижте тук:

Любопитни факти

Любопитни факти за България и чужбина, любопитни екскурзии, почивки, пътувания, пътешествия за България и чужбина, любопитни местенца и дестинации по - света и у нас.! Истории и случки в България и чужбина, преживявания и невероятни места за почивки, пътувания, пътешествия, дестинации отново в България и чужбина! Любопитни факти за България и чужбина, любопитни екскурзии, почивки, пътувания, пътешествия за България и чужбина, любопитни местенца и дестинации по - света и у нас.! Истории и случки в България и чужбина, преживявания и невероятни места за почивки, пътувания, пътешествия, дестинации отново в България и чужбина! 

Цени на и за чадъри и шезлонги по българските плажове

Според официална информация от сайта на Министерство на туризма предложените от концесионерите актуални  цените на и за чадъри и шезлонги по българските морски плажове за областите - Добрич, Варна и Бургас през сезон 2020 са:  Според официална информация от сайта на Министерство на туризма предложените от концесионерите актуални  цените на и за чадъри и шезлонги по българските морски плажове за областите - Добрич, Варна и Бургас през сезон 2020 са:  

Най-красивите плажове в България

От нос  Сиврибурун та чак до устието на река Резовска.. С дължина на крайбрежието от 354км. стотици плажове и 200км плажна ивица, спокойно можем да твърдим, че България е осеяна с много и разнообразно меню по отношение море и плаж. Но тук не става въпрос за всички тези плажове, а за най красивите плажове в България. Може да има и други но според проучване тези 5 плажа бият всякакви класации. Вижте ги и споделете и вашето мнение по въпроса:???От нос  Сиврибурун та чак до устието на река Резовска.. С дължина на крайбрежието от 354км. стотици плажове и 200км плажна ивица, спокойно можем да твърдим, че България е осеяна с много и разнообразно меню по отношение море и плаж. Но тук не става въпрос за всички тези плажове, а за най красивите плажове в България. Може да има и други но според проучване тези 5 плажа бият всякакви класации. Вижте ги и споделете и вашето мнение по въпроса:???

Една непринудена красота!

Словения допуска на територията си жители на Чехия само със справка за отрицателен тест за коронавирус. При липсва на такъв документ, те ще трябва да бъдат подложени на двуседмична самоизолация.  Словения разрешава свободен транзит през територията си на чехи, които пътуват с коли, а преминавайки през страната, когато спират за кратко, те трябва да носят медицински маски.   Словения е първата Европейска държава, обявила край на коронавирусната си епидемия.  Българите и...Словения допуска на територията си жители на Чехия само със справка за отрицателен тест за коронавирус. При липсва на такъв документ, те ще трябва да бъдат подложени на двуседмична самоизолация.  Словения разрешава свободен транзит през територията си на чехи, които пътуват с коли, а преминавайки през страната, когато спират за кратко, те трябва да носят медицински маски.   Словения е първата Европейска държава, обявила край на коронавирусната си епидемия.  Българите и...

Да се срещнем на по бира

Чаша бира ви очаква от 15 юни 2020 НО..  Словения, Естония, Латвия и Кипър ограничиха влизането на територията си на жители от Чехия.  Причината е силното нарастване в тази страна на заразените с новия коронавирус Имайте напредвид, че -  Министерството на здравеопазването на Чехия съобщи днес, че в петък са регистрирани 141 случаи на потвърден Covid-19, което е с 9 повече в сравнение с четвъртък и с 49 повече от сряда.  Общият брой на заразените в Чехия достигна от началото...Чаша бира ви очаква от 15 юни 2020 НО..  Словения, Естония, Латвия и Кипър ограничиха влизането на територията си на жители от Чехия.  Причината е силното нарастване в тази страна на заразените с новия коронавирус Имайте напредвид, че -  Министерството на здравеопазването на Чехия съобщи днес, че в петък са регистрирани 141 случаи на потвърден Covid-19, което е с 9 повече в сравнение с четвъртък и с 49 повече от сряда.  Общият брой на заразените в Чехия достигна от началото...
Ако се чудите къде да прекарате лятната си ваканция със семейството, безспорно без да се замисляте трябва да изберете - Пеликан Дюни  повече » adventurestory.bg пеликан дюни