Старосел

Старосел

Старосел е винарска изба позната още като комплекс с древни традиции.  Както сега, така и в древността районът около село Старосел се е славил с първокачествени лозя. Край Старосел се намира едно от най-големите струпвания на тракийски могили  - техният брой е над

300, като по-голяма част от тях все още не са проучени. Само на километър-два от винарната се намира храмът на Ситалк, разкрит от покойния д-р Китов, смятан за баща на тракологията в България. На 30-тина метра от храма на Ситалк е открита древна „винарна“. Всичко това кара учените да отъждествяват храма на Ситалк с древното светилище на Дионис, което историци и археолози търсят безуспешно повече от 150 години. 

Комплекс „Старосел“ включва едноименната винарна и луксозен спа хотел. Предлагат се винени турове с дегустации на отбрани вина. Залата за дегустации е под формата на ротонда – уголемен вариант на храма на Ситалк. Освен винени дегустации се предлагат и спа атракции като „сауна в бъчва“ и просторен закрит басейн с минерална вода и стъклен покрив.