»два нова финансова криза

Ќова финансова криза измерима с дълговете след ¬торатата световна война грози световната икономика.

ѕравителствата на много от развитите икономики взеха назаем огромни суми, с които да покриват своите разходи, след като рецеси€та намали значително данъчните им приходи, пише "—тандарт".

«а тези, които след€т новините през последната година,†се зна€т†космическите суми, които б€ха похарчени за спас€ването на закъсали компании от различни сектори, за социални обезщетени€ при безработица и за стимулиране на бизнеса и потреблението.

—поред последните прогнози на ћеждународни€ валутен фонд публични€т дълг на десетте най-богати държави в света ще се увеличи от 78% от техни€ брутен вътрешен продукт през 2007 г. до 114% от него през 2014 г. ¬секи гражданин на тези страни ще дължи средно по 50 хил. долара, пише The Economist.

ќще по страшен е анализът в електронното издание Actualno.com, според което бюджетните дефицити се трупат в момент, когато разходите за пенсионно и здравно осигур€ване нарастват силно поради застар€ването на населението. »зчислени€та показват, че до 2050 г. около една трета от населението на богатите страни ще бъде на възраст над 60 години. –азходите на държавата при такава демографска структура ще бъдат десетки пъти по-големи от цената на сегашната финансова криза.


¬ каква насока се развива финансовата криза?
 оментар

–езултати от гласуването за анкета:

¬ каква насока се развива финансовата криза?

ќбщо: 40 гласа


—тава по лошо;
57.5%

ќтшум€ва;
25%

Ќе мога да прецен€.
17.5%

ѕокажи още


»збрани сайтове които

Ќай-нови об€ви

  •  урсове по специалност ¬ЏЌЎЌ» ќЅЋ»÷ќ¬ » » Ќј—“»Ћ »
    ÷ентър ƒавитоз е лицензиран международно за провеждане на обучение по специалнос

  • –абота в √ермани€
    ДMR-Personal24У ¬и дава възможност за реализаци€ в √ермани€ в професи€та на дома

  • Ќов дървесен цв€т на интериорна врата √радде.
    Ќемските интериорни врати Gradde се отличават с високото си качество. ѕроизвежда