Париж, Рим, Дубай- местата с най-грубите таксита

такси в Париж

След проучване на британски туристи оказва се, че най-любезните таксиметрови шофьори са в Турция, Мармарис, а най-лошите таксиметрови шофьори са в В Париж, Рим и Дубай.

Таксиметровите шофьори в Париж, Рим и Дубай рядко се сещат да бъдат дружелюбни.

Проучването се е провело на портала airporttransfers.co.uk и в него са участвали 2162 туристи от Великобритания, които са пътували в последната година. Те твърдят, че най-любезни били шофьорите в Пефкос (Родес) и в турския курорт Мармарис.

Но какво всъщност означава "любезен таксиметров шофьор"? 86 процента от анкетираните твърдят, че той трябва най-вече да бъде разговорлив. 42 процента от участниците в запитването на сайта смятат, че той трябва да бъде готов да сподели съвети и вътрешна информация за града на туристите. Нещото, което се възприема като грубо, са шофьорите, които не могат да бъдат полезни на клиентите си – това е мнение на половината анкетирани. Първото пътуване в такси често е и първото впечатление на туристите за един град и то оставя трайно впечатление у тях, следователно е важно да е добро преживяване. Според мениджъра на сайта airporttransfers.co.uk, Крис Кларксън, пътуването с такси трябва да бъде като обиколка с екскурзовод. Но уви, има шофьори, които само мърморят под носа си, ако ги попитате нещо, споделя Кларксън. 


Входни такси за Саграда Фамилия

Базилика  - 15.00 евроБазилика + кулите  - 29.00 евроКъщата на Гауди  - 5.50 евроБазилика + къщата на Гауди + част от парка Гюел   - 24.00 евро.Входа е свободен за деца до 10 години, хора с инвалидност над  65% + един придружител.Базилика  - 15.00 евроБазилика + кулите  - 29.00 евроКъщата на Гауди  - 5.50 евроБазилика + къщата на Гауди + част от парка Гюел   - 24.00 евро.Входа е свободен за деца до 10 години, хора с инвалидност над  65% + един придружител.Избрани сайтове шофьори

Най-нови обяви

  • Турски ресторанти в Англия търсят шофьори, чистачи
    Британска посредническа агенция търси спешно самонаети шофьори , ч

  • Турски ресторанти в Англия търсят шофьори и чистачи
    Британска посредническа агенция търси спешно самонаети шофьори , ч