Услуги за почистване предлагани с ваучери

Мнения за фирми за почистване с ваучери за отстъпки. 

Мнения за фирма Rainbow Clean


Разочаровани сме от услугите на фирма Rainbow Clean

http://www.pochistvam.org/

“От Rainbow Clean ми поискаха допълнително заплащане за почистване на прозорците в къщата, защото в закупения от мен ваучер за услугите им влизало само “двустранно” почистване. Шефът на фирмата поиска още 30 лв., което е 50 % от стойността на самия ваучер, за да изчистят стъклата и отвътре. Причината – те чистели без доплащане само двукрилни прозорци, разбирай – с нова дограма. Класическата “старомодна” дограма на повечето къщи – тази с четири крила – не влизала в сметката. Но когато човек плаща 98 лв. за два ваучера от Grabo /всеки по 59 лв./ за услуги, които са обявени, че иначе струват общо 400 лв. не предполага, че ще получи полуизмити прозорци – само отвън и отвътре, а по средата – прах!”
Това беше първото впечатление на моя близка от фирма Rainbow Clean, за което ме алармира по телефона малко след идването на фирмата у тях.

Небостъргачите в Ню Йорк

“Само небостъргачите в Ню Йорк ли чистят от Rainbow Clean, та смятат, че е нещо неестествено да измият нашите обикновени прозорци?!”. Този риторичен въпрос ми зададе титулярката на злополучните ваучери – моя братовчедка, с която живеем в две съседни къщи в един общ двор. Тя ме беше помолила да й купя услугата “Чист дом или офис с Rainbow Clean. Цялостно почистване на площ до 100 кв. м за 59 вмест за 200 лв.” през моя профил в Grabо. Така и направих. След което се чувствам длъжна да споделя нейните впечатления от не дотам успешната сделка.

Чистене до изнемога

На адреса идват трима души – младо момиче, младо момче и възрастна жена. Момчето чисти два часа и заявява, че отива на лекции. Двете жени трябва да се справят с два етажа до вечерта, дават всичко от себе си, дори обяд не има е осигурен от фирмата или пък време за обяд. Работят до вечерта и според клиента, “където са минали, са се справили добре”. Но не са успели да стигнат до много места от дома, например – мебелите в детската стая остават с праха по тях, подът на банята е непипнат. “Можех да остържа от него котлен камък с четката”, казва домакинята. Полилеите също остават недокоснати.

По-добрата фирма – Бонанза-Бачорски

http://www.bonanza08.com/

Същото семейство е особено недоволно, защото може да направи сравнение между услугите на Rainbow Clean и друга фирма за почистване – Бонанза Бачорски, която наемат пак с два ваучера, купени от Grabo, през есента. Тогава клиентите са просто във възторг.
Пристигат общо 6 човека – по трима за всеки от ваучерите и чистят почти цял ден двата етажа на къщата. Измиват четирикрилните прозорци без да правят забележки, макар и в тяхната оферта да е споменато “двустранно измиване”. Забърсват навсякъде идеално. Мебелите, печките, полилеите блестят. Накрая излъскват перфектно и всички ключове на лампи и контакти.
Остават доволни и това е причината братовчедите ми да решат да си купят отново ваучери за почистване от Grabo. Но това, което получават насреща от Rainbow Clean не може да се мери с добрата работа на Бонанза – Бачорски.

Таксата е опростена

В края на деня шефът на Rainbow Clean идва да прибере двете видимо преуморени женици – негови служителки, и пита клиента /съпруга на моята братовчедка/ дали е доволен от свършеното. Той му казва истинското си мнение -че е виждал и много по-добре свършена работа. Може би вследствие на това собственикът не повдига отново въпроса за допълнителното заплащане за прозорците, което все пак е успокоително.

Предупреждението

В Grabo се продават еднакви оферти за почистване, които обаче са на различни фирми и не може да очакваме, че те ще покажат еднакви резултати. Можете спокойно да наеме Бонанза Бачорски дори без ваучер, т.е. да им дадете 200 лв. за 100 квадрата и пак няма да си помислите, че парите ви са отишли на вятъра, докато с такива като Rainbow Clean и 59-те лв. може да ви позагорчат!

Следващ опит – GSL Cleaning