Най-полезните растения и цветя за дома

В края на 80-те години на миналия век,  учени от

НАСА проучват различните начини за пречистване на въздуха на космически кораб. Те откриват, че някои стайни растения и цветя поддържат въздуха много по-чист и свеж, отколкото високотехнологичните джаджи.

Ето защо ви предлагаме един списък с полезни стайни растения и цветя, които помагат за отстраняване на опасните и неприятни вещества, витаещи във въздуха у дома.

Вероятно и във вашата домашна оранжерия се намират някои от тях. Ако нямате растения и цветя, започнете с някое непретенциозно. Може пък да ви стане хоби и дори ще се отрази положително на дома ви. 

Само не забравяйте - не е добре да има растения и цветя в стаята в която спите. Денем те ви даряват с кислород, но нощем го дишат заедно с вас.

 

  1. Азалия
  2. Гербер
  3. Фикус
  4. Алое Вера
  5. Перуански кактус
  6. Паяково цвете
  7. Копривка
  8. Спатифилум
  9. Дяволски бръшлян
  10. Мушкато

Коментари
Електропроводимост, енергоспестяване при отглеждането на растения. Защо е важно да има електропроводимост в нашата градина и за нашите цветя-растения?  повече » gradinar.bg 


Почви, органични и биоминерални торове, напоителни системи, осветителни тела, парниково и оранжерийно оборудване, системи за климатичен ..  повече » gradinar.bg 

саксии за цветя Почви, органични и биоминерални торове, напоителни системи, осветителни тела, парниково и оранжерийно оборудване, системи за климатичен ..