Брекети или алайнери?

Естетиката ли е основната разлика между брекетите и алайнерите и има ли още?

Това е въпроса, но кои са разликите?

Вие как мислите?

1. Алайнерите са невидими прозрачни шини и човек не изпитва неудобство, когато говори или се усмихва с тях. И съответно обратно, повечето хора с брекети се притесняват, страхуват се, че могат да имат промени в говора и дикцията като вътрешно се стресират от факта, че са с тях. Разбира се, че брекетите днес не са това, което са били в миналото. При изработката на брекети също има голям напредък и те могат да не изглеждат груби и грозни, но въпреки всичко те си остават видими за другите хора.

2. Невидимите прозрачни шини - алайнери не са фиксирани за постоянно на зъбите, докато брекетите са залепени за тях. Алайнерите могат да бъдат махани преди ядене и миене на зъбите, ако е планирана бизнес или интимна среща, сватба или фотосесия, те могат да бъдат временно извадени.

3.Най-често поставяните брекети нараняват устната кухина, предизвикват възпаление на венците, провокират натрупването на плака и зъбен камък, докато алайнерите не дразнят бузите и венците.

4. И накрая, но не на последно място един от основните критерии при избор на ортодонтска система, която трябва да се носи ежедневно, е удобството. Моделът за коригиране на зъбните размествания е като обувките, които носим всеки ден. Той не трябва да причинява груб натиск и дискомфорт. Пациентите ни, които носят алайнери, споделят, че усещането за нещо „чуждо“ в устата им се появява само в първите дни на тяхното носене. В допълнение, използването им не изисква ограничения при избора на храна, отказ от твърди продукти, което е неизбежно при носенето на стандартни брекети.Коментари

  1. Соня Каменова
    Соня Каменова

    Криви зъби - грозна усмивка! Отговорът се крие тук - https://www.orthosmilebg.com/