»збор на смартфон

7 въпроса на които тр€бва да си отговорите преди да купуте сво€т нов смартфон. ≈ подплатени са с анкети и ваши мнени€ от bgpoll. ”—ѕ≈’!


—мартфон с каква операционна система да избера?

—мартфон с каква операционна система да избера? Android и iOS на Apple са най-разпространение операционни системи за смартфони.†

  
—мартфон на кой мобилен оператор- ћ“ел, √лобул или ¬иваком

—мартфон от ћ“ел, √лобул или ¬иваком?†ѕерфектното покритие на 3G мрежата от ¬аши€т мобилен оператор в района в който живеете е изключително важно за безпроблемното ползване на нови€т ви смартфон.

–искът нови€т ¬и смартфон да се държи странно и дори да не можете да ползвате основната му фунцки€- да говорите по него е силно зависима от покритието на 3G мрежата на избрани€ оператор.†

»зборът на най-добър сред трите мобилни оператори в Ѕългари€ ћ“ел, √лобул или ¬ивакомса ¬ашите гласове в една от най-старите анкети в bgpoll- гласувайте и вижте резултатите за най-добри€т мобилен оператор в Ѕългари€ за ваши€т смартфон:†

  
—мартфон с 4G

4G е термин, който се използва за†четвъртото поколение клетъчни комуникации, и предлага скорости около 10 пъти по-бързи от по-старото трето поколение (3G мрежата). “ези високи скорости на данни прав€т смартфоните много по-сравними с компютрите, като им дават по-добри мултимедийни възможности и по-бързо сърфиране.† iPhone, все още не поддържа 4G, но най-модерните телефони с Android работ€т с 4G. ƒруг е въпросът, че в момента в който купувате сво€т смартфон 4G мрежа във ваши€т район веро€тно все още н€ма и н€ма да бъде изградена в близко бъдеще, което прави използването и невъзможно.†

–азбира се всички модели смартфони поддържат низход€ща съвместимост или това н€ма да е пречка ваши€т нов телефон да рабзоти на по-ниските скорости, които му осигур€ва ваши€т мобилен оператор.†

  
¬ъншен вид и писане от смартфон

Ќе забрав€йте, че ¬аши€т нов смартфон н€ма да има бутони. ƒали екранът му е дсотатъчно гол€м за да ползвате свободно клавитурата и едновременно с това ¬аши€ нов смартфон е достатъчно тънък, за да стои в джоба на дънките или сакото ви са фактори, които тр€бва да прецените преди покупката. 

  
ѕриложени€ за смартфон

Ќезависимо дали ще изберете смартфон с Android или iOS ще разполагате с "море" от приложени€. ѕри iOS всичко е платено, при Andorid има много безплатни приложени€ и такива на максимално ниска цена. ’убавото е, че свал€нето е организирано от iTunes за Apple iOS и Android Market или Goolge Market за Andoid, които се грижат за надеждността и работоспосоността на свал€ните приложени€. 

ќсвен това в всички приложени€ за смартфони в познатите Andorid и Google ћаркет имат класаци€, рейтинг и анкети, които да ви помогнат бързо да направите най-правилни€т избор. 

 

  
ѕроцесор на смартфона

ѕредставете си как ваши€т нов смартфон "увисва" след външно позвън€ване, докато провер€вате пощата си или не можете да наберете телефонен номер, защото има прекалено много отворени приложени€. ’ардуерът на ¬аши€т смартфон е важен за неговата безпроблемна работа. 

ƒву€дрените процесори вече стават нещо обичайно при смартфоните и скоро напълно ще бъдат изместени от четири€дрените. Ѕързи€т процесор на ¬аши€т нов смартфон е важен фактор, за да си осигурите безпроблемна работа с всички мобилни приложени€ и телефони€. 

“ъй като сами виждате колко бързо се развиват и усъвършенстват съвременните устройства, не си купувайте смартфон, който е с едно€дрен процесор. Ќе се решавайте и на по-малко от 512MB оперативна памет. —ъщо така, Gorilla Glass е предпочитани€т материал за сензорен екран за повечето смартфони – стъклото е трайно, устойчиво на удари и надрасквани€.

Android телефоните обикновено се произвеждат с по-малко  памет за съхранение от iPhone устройствата, но повечето такива джаджи, използват смен€еми microSD карти. ћожете да си купите отделно карта, в зависимост от вашите нужди. ќблачните услуги като iCloud и Google Music, които съхран€ват ваша информаци€ са винаги от полза, но никога н€ма да е излишно да имате допълнително м€сто за съхранение на ваши€ телефон.

јко правите много снимки и видео не си взимайте камера с по-малко от 5MP – има много смартфони с такава резолюци€ (н€кои дори имат две камери, така че можете да снимате и в 3D режим).

  
 амера на смартфона

Ќе обръщайте внимание на мегапискелите, а на качеството на камерата на ¬аши€т нов смартфон. «а фейсбук или Google+ не ви тр€бват повече от 1M пикселова снимка, за да разпечатите на фотохарти€ в размер 9х13см 3 до 5Mпиксела. ѕовече от 5ћPixela единствено ще пълни картата ви. 

ѕо важното за камерата на ваши€т смартфона е вида на лещата, как снима на тъмно и как стабилизира изображението когато снимате в движение. 

 

  


»збрани сайтове смартфон