Как да се освободим от умалелите детски дрехи и аксесоари

Изхвърлянето на детски дрехи най-често води до замърсяване на природата

6 начина да се освободим от умалелите детски дрехи и аксесоари за деца. Ето няколко идеи как да се освободим от купищата умалели детски дрехи и ненужни аксесоари, които задръстват гардеробите ни, без да ги предлагаме на приятелки:

Дарете умалелите дрехи в дом за деца без родителски грижи


За съжаление не всички деца се прибират вкъщи от детска градина. Просто за някои от тях детската градина е и техният дом. Да направим дарение в дом за деца без родителски грижи. Това не винаги е толкова лесно, дори във вашия град да има такъв дом. Причината е, че има изискване подарените дрехи или да са чисто нови, или да са минали през химическо чистене. Едва ли ще ви се дават пари за това. Но все пак може да попитате.  

Дарете детски дрехи на бежанците


Децата на бежанците в България не ходят на детска градина, родителите им нямат пари за скъпи детски дрехи. Вие имате ненужни детски дрехи и аксесоари за деца. В България има организации, които помагат на сирийските бежанци у нас имат определени места, в които събират всякакви помощи, в т.ч. детски дрехи и аксесоари за деца, сортират ги и ги раздават според сезона, възрастта, пола и броя на хората в дадено семейство, което се обръща към тях. Така че дарените от вас дрехи и аксесоари за деца няма да се валят по земята, както сме виждали, че се случва понякога при разни кампании. Освен това в тези организации са много любезни, помагат ти да разтовариш багажа, внасят си го сами и изказват голяма признателност към всеки, който им донесе нещо.

  

Дарете на благотворителни организации


Дарете своите стари детски дрехи на благотворителни организации. Те правят разпродажби на детски дрехи. Тези благотворителни организации разпродават детските дрехи след това на символична цена.  Такива са комуните на бивши наркомани, които се издържат със събиране, реставрация и продажба на стари вещи. Те могат да дойдат до дома ви и сами да вземат ненужните дамски, мъжки или детски дрехи и също ще ви изкажат благодарността си. Условието е все пак дрехите да стават за продажба, дори по левче.

  

Дарете на Червеният кръст


Дарете на Червеният кръст. 
Червеният кръст развива различни инициативи информация за които можете да намерите на адрес www.redcross.bg

  

Оставете до боклука


Подредете детските дрехи оставете в в найлонови торби  до контейнерите за боклук. И оттам ще бъдат своевременно прибрани от ромите, които "стопанисват" кофите и вероятно ще бъдат използвани по презназначение. Лошото в този случай е, че дрехите на децата ви много вероятно в крайна сметка ще напълнят коритото на някоя река или ще се веят като продрани знамена по храстите. Защото последните им собственици доста често не перат по липса на течаща вода, а носят до последно и после хвървят облеклото си.  

Продайте най-хубавите детски дрехи онлайн


За най-хубавите детски дрехи на своите деца, вероятно сте платили и най-висока цена. Всяко семейство има нужда от пари. Най-хубавите детски дрехи и тези, които изобщо не са носени, можете да продадете онлайн.
Има няколко известни сайта в които можете да продадете своите почти нови детски дрехи онлайн В ОЛХ например може да видите лотове от детски дрехи, които са доста привлекателни. Ако предлагате само една дреха на не много ниска цена, няма да има интерес, но в случай, че вашето онлайн предложение е от рода на "5 роклички и блузки за 10 лв." - тогава си заслужава някоя майка да бъде съблазнена и да плати и разходите по доставката. Така и вие, и тя ще останете доволни.  детски лагери

Образователни детски лагери на море и планина  детски лагери  deca.usb-travel.com повече »  


детски лагери

Изберете 5* образователен лагер за Вашето дете!  детски лагери  www.indigocamps.com повече »  

детски лагери на море Изберете 5* образователен лагер за Вашето дете!