Опънатият таван, представлява пластмасов или метален профил, монтиран към стените или тавана, по който се изпъва PVC текстил. В сравнение с окачените тавaни, опънатият таван намалява височината на помещението минимално – в на-добрия случай 18 мм. По този показател конкурент може да бъде само гипсокартонът, директно залепен за плочата.

PVC текстилният опънат таван, предлага различни цветови възможности в комбинация с огледален (гланцов) или мат ефект. Характерно за опънатият таван е изключително дългият живот и гаранцията от 10 години. Той не променя цвета си с времето, не поддържа горене, не се рони и е водоустойчив. Цената на опънатия таван може значително да варира, като печатът оскъпява допълнително с приблизително 30 лв./кв.м. Причината е в различното количество фира на текстила и дължината на използваните профили съобразно извивките и формите, които описва тавана.

Предимства на опънатият таван

Изрязването на отвори за осветление или тръби не нарушава естетиката на тавана

Чист и бърз монтаж. Лесен демонтаж.

Не поддържа горене и не мухлясва.

Не променя цвета си и не провисва.

Степен на водоустойчивост – 100%. Издържа на наводнения, задържайки до 100 л/м². Насъбраната вода се излива през демонтиран отвор в текстила, след което последния се нагрява, опъва и монтира повторно като запазва първоначалния си вид.

Недостатъци на опънатият таван

По-високата цена

Монтажът и демонтажът следва да се извършват от човек с опит.

Струва ли си да изберем

опънати тавани вместо окачен таван?

Опънатите тавани имат някои съществени предимства: 

  • върху опънат таван можете да отпечатите фотореалистични изображения- картинки по Ваш избор, дори безплатни снимки избрани от известните интернет сайтове!

  • опънатите тавани не променят цвета си с течение на времето

  • опънатите тавани не провисват!

  • Влагоустойчиви са. Почистват се лесно с влажна кърпа!
  • Качественият опънат таван е много здрав, издържа на физически натоварвания, удари с тъп предмет, не се повреждат при битови въздействия!

Най-доброто в света на опънатите тавани е CLIPSO®!

Механично опростената система опънати тавани Clipso е с уникални качества: идеално равна повърхност, която може да покрие всеки таван с ширина до 5 метра и дължина до 50 метра без снаждащ профил.

Това прави опънатите тавани Clipso са особено подходящи за кухня, хол, баня, заведения, ресторанти и зали!

Огромна галерия със снимки и проекти реализирани с опънати тавани CLIPSO е налична тук.