Полезни растения и цветя за дома

В края на 80-те години на миналия век,  учени от

НАСА проучват различните начини за пречистване на въздуха на космически кораб. Те откриват, че някои стайни растения и цветя поддържат въздуха много по-чист и свеж, отколкото високотехнологичните джаджи.

Ето защо ви предлагаме един списък с полезни стайни растения и цветя, които помагат за отстраняване на опасните и неприятни вещества, витаещи във въздуха у дома.

Вероятно и във вашата домашна оранжерия се намират някои от тях. Ако нямате растения и цветя, започнете с някое непретенциозно. Може пък да ви стане хоби и дори ще се отрази положително на дома ви. 

Само не забравяйте - не е добре да има растения и цветя в стаята в която спите. Денем те ви даряват с кислород, но нощем го дишат заедно с вас.

 

 1. Азалия
 2. Гербер
 3. Фикус
 4. Алое Вера
 5. Перуански кактус
 6. Паяково цвете
 7. Копривка
 8. Спатифилум
 9. Дяволски бръшлян
 10. Мушкато

КоментариИзбрани сайтове цветя

 • Топ Експрес 2000 Милениум Топ Експрес 2000 е водещ производител на пластмасови изделия за дома и градината. Към момента компанията предлага над 8 000 артикули от склад за търговци на едро. Топ Експрес е вносител на саксии, сандъчета, стоки за градината и дома, пластмасови маси,

 • Градински център Божилови- озеленяване, производство на растения, проектиране Градински център Божилови предлага озеленяване, производство на растения, дървета и храсти, поддържане на градини, поддръжка на дворове, затревяване, декоративен разсадник: Продажба на декоративни растения за външно озеленяване, собствено производство