Очаквайте сериозни промени в банковата си сметка през 2017

Очаквайте сериозни промени в банковата си сметка през 2017

Сериозни промени в банковата Ви сметка ще настъпят през 2017 година. Предстои въвеждането на нова система, която ше засегне всички банкови сметки! Нови супер бързи плащания, дори през нощта и в рамките на официалните празници трябва да заменят тромавата комуникация между банките в момента. 

Проектът се очаква да стартира пилотно в Австралия през втората половина на 2017 година. Зад него, обаче стои международната междубанков комуникационна мрежа S.W.I.F.T. 

Повече информация е налична на адрес  www.nppa.com.au

Проектът се развива паралелно с плащанията с кредитни карти и реално плаанията с кредитени карти ще останат изолирани от него. Това се налага, поради необходимостта от осигуряване на международна съвместимост с кредитните карти. Реално, обаче се очаква новата банкова системи да намали значително ползването на картовите плащания, особено в бизнеса, защото възможността за незабавно плащане ще става чрез мобилно приложение на смартфон. 

Все още няма информация, кога новата платежна систрма ще достигне Европа. 

Разбира се може да се очаква сериозна съпротива в банковите среди, т.к. бавните международни преводи са допълнителен източник на средства за банките, а таксите за презокеанските преводи са направо убийствени. 

Добрата новата е, че в Евро зоната през 2017 година предстои сериозно намаление на таксите на преводите в чужда валута между страните в евро зоната. 

Намалението е породено от задължението чрез евродирективи, а не от желанието на банковият сектор да намалят разходите ни. 

8% данък върху депозитите на физически лица


8% вече е данъкът върху депозитите на физически лица. 

  
повече »

Банките запазиха високите такси за преводи във валута


Скъпите такси на банките  за преводи в евро се запазиха и през 2019 година, въпреки че правилата на Единната зона за плащания в евро (СЕПА) отпреди 2 години, станаха задължителни за всички в общността, включително и за Българските банки.

  
повече »

Как да намалим таксите за международни парични преводи


Минимум 40 лева е цената на един изходящ превод в евро при това без таксите от банката на получателя, които никой не може да каже. Ползването на алтернативна услуга може да Ви струва около 5 лева плюс цената на един превод в България- 1 до 2 лева. 

  
повече »

Цените на златото вървят нагоре!


Цените на благородния метал се повишават и се насочват към 1 000 долара за тройунция.Котировките на ценния метал се устремиха нагоре заради неясното състояние на американската икономика.

  
повече »

Всяка втора българска банка подвежда клиентите си


Според предварителните данни, половината от търговските банки у нас са предлагали подвеждащи условия по банкови договори. Това заяви на пресконференция председателят на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев. Най-честите проблеми са свързани с повишаването на лихвените проценти по договори, без знанието на кредитополучателите.

  
повече »

Най-харесваните банки в България


ПИБ, ДСК, ЦКБ,   Уникредит Булбанк и ОББ са предпочитаните банки в България според гласуването в анкета по мнения  за най-харесваната българска банка. Анкетата е в реално време и се решава от Вашият избор.

  
повече »

Най-добрите банки в България и по света


В България всяка година се присъжда приза „ Банка на годината” .  Ежегодният конкурс се организира от асоциация “ Банка на годината” . 

  
повече »

Мнения за банките


Списък на българските банки и мнения за избор на банка. Класация на най-стабилните банки в България! Мнения за банките в България и Европа. 

  
повече »
Коя е предпочитаната от Вас банка?
Коментартранспорт с полуремаркета

Международен транспорт, доставка, спедиция с полуремаркета, произведени 2017 година Международен транспорт, доставка, спедиция с полуремаркета, произведени 2017 година  транспорт с полуремаркета  www.olympiatrans.com повече »