Турската кухня и алкохол.

Турската кухня и алкохол.

 Не трябва много време, за да се формира изводът, че турската национална кухня е по-екзотична и разнообразна от българската. Седмица не стига дори да се опита всичко. Онова „Ultra” в дефиницията на системата за хранене означава също безплатно шотландско уиски, френски коняк и немска бира (турската „Efes” е по-добра), загадъчни алкохолни производни, сладолед, хот-дог, местното гьозлеме (нещо в палачинка), ежедневно зареждане на минибара в стаята с газирани напитки. Единствено безименни са вината. Те се леят от бутафорни дървени бъчвички съответно от „червения” и „белия” кран. До тях течността постъпва по инсталация, която излиза изпод земята. Единственото категорично турско питие е местната „ракъ” – нещо между българска анасонлийка и гръцко узо. Турската алкохолна гордост се пие леко побеляла след смесване с вода. Експертите в заниманието твърдят, че правилно е ракията де се сипва във водата и в никакъв случай обратното, както практикуват алкохолиците – аматьори.




фирма за ремонти

Вашата кухня, баня, стая... Нуждае ли се от ремонт? Как да поддържаме и ремонтираме дома си сами и кога имаме нужда от професионална строителна фирма за ремонт? Вашата кухня, баня, стая... Нуждае ли се от ремонт?
Как да поддържаме и ремонтираме дома си сами и кога имаме нужда от професионална строителна фирма за ремонт?  фирма за ремонти  www.dedal95.com повече »