Технология на акумулатора

Автомобилът Ви използва ли старт-стоп система? Коя е най-подходящата технология акумулатори за Вашият автомобил. Най-разпространените стартови акумулатори са оловно-киселинните акумулатори като се предлагат три различни типа оловно киселинни акумулатори.

а именно:

  • акумулатори с течен електролит Wet Cell
    Това са акумулатори с течен електролит, като има два типа - обслужваем и необслужваем. В първия случай можете да допълните електролитната течност при необходимост, а във втория - акумулаторът е запечатан и не е възможно (и необходимо) досипване.
  • Акумулатори с гел 
    При този тип акумулатори електролитът е под формата на гел. Счита се за по-безопасна и надеждна технология, но е важно да се има предвид, че геловите акумулатори са много чувствителни на презареждане и ако се зареждат с по-високо от допустимото напрежение, това може да доведе до дефектиране на акумулатора.
  • Най-новата AGM технология (Absorbed Glass Matt) 
    Най-новата технология при оловно-киселинните акумулатори, при която като сепаратор между плочите се използва материал от стъклена вата, който попива електролита и едновременно позволява постоянен контакт с плочите и в същото време не позволява разплискване. Това прави този тип акумулатори много устойчиви на вибрации. Също така, този тип акумулатори са с много ниско вътрешно съпротивление, което им позволява да отдават много висок стартов ток. Такъв тип акумулатори са най-често ползвани в автомобили от висок клас.

Резултати от гласуването за анкета:

Най-добрата марка автомобилни акумулатори според Вас е

Общо: 8 гласа


25%

Banner
25%

Monbat
12.5%

Varta
12.5%

Bosch
12.5%

Tiger
12.5%

ACDelco
0%

Iskra
0%

Banner
0%

Energizer
0%

Elektra
0%

MOLL
0%

DieHard
0%

XS Power
0%

Odyssey
0%

Optima
0%

Baren
0%

Exide
0%

Loxa
0%

StarLine
Покажи още