Технология на акумулатора

Автомобилът Ви използва ли старт-стоп система? Коя е най-подходящата технология акумулатори за Вашият автомобил. Най-разпространените стартови акумулатори са оловно-киселинните акумулатори като се предлагат три различни типа оловно киселинни акумулатори.

а именно:

 • акумулатори с течен електролит Wet Cell
  Това са акумулатори с течен електролит, като има два типа - обслужваем и необслужваем. В първия случай можете да допълните електролитната течност при необходимост, а във втория - акумулаторът е запечатан и не е възможно (и необходимо) досипване.
 • Акумулатори с гел 
  При този тип акумулатори електролитът е под формата на гел. Счита се за по-безопасна и надеждна технология, но е важно да се има предвид, че геловите акумулатори са много чувствителни на презареждане и ако се зареждат с по-високо от допустимото напрежение, това може да доведе до дефектиране на акумулатора.
 • Най-новата AGM технология (Absorbed Glass Matt) 
  Най-новата технология при оловно-киселинните акумулатори, при която като сепаратор между плочите се използва материал от стъклена вата, който попива електролита и едновременно позволява постоянен контакт с плочите и в същото време не позволява разплискване. Това прави този тип акумулатори много устойчиви на вибрации. Също така, този тип акумулатори са с много ниско вътрешно съпротивление, което им позволява да отдават много висок стартов ток. Такъв тип акумулатори са най-често ползвани в автомобили от висок клас.

Резултати от гласуването за анкета:

Най-добрата марка автомобилни акумулатори според Вас е

Общо: 2 гласа


Bosch
50%

ACDelco
50%

Varta
0%

Tiger
0%

Iskra
0%

Monbat
0%

Banner
0%

Energizer
0%

Elektra
0%

MOLL
0%

DieHard
0%

XS Power
0%

Odyssey
0%

Optima
0%

Baren
0%

Banner
0%

Exide
0%

Loxa
0%

StarLine
0%

Покажи още


Избрани сайтове акумулатори

Нови интернет страници акумулатори

 • Гледай в интернет! Инвалидни колички

 • Най-актуални страници акумулатори

 • Монбат: Заводът ни във Враца няма да замърсява въздуха

 • Кои и какви са 4рите неща които трябва да знаем за акумулаторите? Акумулатори