Огнян Герджиков

Огнян Герджиков

Огнян Герджиков- актуална визитка

Професор Огнян Герджиков е избран от президента Румен Радев за служебен премиер, е юрист и политик. 

Проф. Огнян Герджиков е роден през 1946 г. в София. Завършва в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Специализира във Виенския университет и в Хамбургския институт "Макс Планк".

През 1972 г. Огнян Герджиков сключва граждански брак със Светла Герджикова.

Огнян Герджиков е автор на десетки монографии в областта на търговското право.

На 5 юли 2001 г. Огнян Герджиков избран за председател на 39-ото Народно събрание. На 4 февруари обаче 119 депутати гласуват Герджиков да напусне своя пост и по този начин е свален предсрочно от длъжността. Причината за това е активното участие на Герджиков в блокирането на парламентарния контрол върху правителството по повод скандалните опити на вицепремиера Лидия Шулева да осъществи сделка за приватизация на Булгартабак в нарушение на приетата от 39-то НС стратегия.

Избиран е два пъти за народен представител от листата на НДСВ.

Председател на Парламентарната комисия по правата на човека и вероизповеданията в 40-ото Народно събрание.

Носител на орден "Стара планина".ГЕРБ няма как да получат подкрепата ми в общинския съвет, обяви Борис Бонев

< img src=" https://www.dnevnik.bg/shimg/zx350c_3994072.jpg" /> < br /> Независимият общински съветник и неуспял кандидат за кмет на София Борис Бонев обяви днес пред Би Ти Ви в предаването & quot; Тази сутрин& quot; , че е абсурдно да бъде обвиняван в колаборации или управленска подкрепа за ГЕРБ. Той допълни, че управляващата партия знае, че няма как да получат тази подкрепа.& lt; br /& gt; & lt; br /& gt; Коментарът на Бонев беше по повод...Избрани сайтове Огнян