Виновен ли е Владо Кузов?

Владимир Кузов

Народният представител Владо Кузов поиска преразглеждане на присъдата му, позовавайки се на процесуални нарушения.

Това прави ли го невинен?

А невинен ли е народният представител обвинен в педофилия.

Как мислите. Време ли е да влезе в затвора или трябва да продължи протакането на процедурата?

Напомняме Ви, че

Състав на Софийския градски съд (СГС) осъди независимия депутат Владимир Кузов на три години лишаване от свобода и обществено порицание - отстраняване от работа.
СГС призна депутата за виновен по делото за хомосексуални действия с малолетния Николай Кирилов в периода 15 юни - 15 септември 2001 г. Като основание за присъдата, съдът посочи, че когато е било извършено деянието, момчето е било на 13 г.
 
След прочитането на присъдата, той каза, че ще обжалва и че е невинен. Делото било манипулирано от следствието. Явно това е трябвало да стане преди доклада за ЕС, каза Кузов. Експертизите по делото показват обратни неща - показанията са други, не се доказват твърденията, но така е решено, смята депутатът. Аз съм първият доказано нормален народен представител, обясни той. Кузов добави, че по делото са разпитвани свидетели и материалите от разпитите им са били извадени и на тяхно място са поставени други неща. “Европейското членство на България ще спечели от това, че ще има един осъден депутат. Вероятно това ще промени доклада за развитието на страната ни в положителна посока”, каза Кузов. Той допълни, че комплексната експертиза, представена на днешното съдебно заседание, показвала, че той е хетеросексуален. Според него вероятно има натиск при взимането на решението на съда. Кузов не се срамува да влезе в парламента. Той е готов да влезе в затвора, ако трябва. Прокурор Трифонова каза пред БТА, че е доволна от присъдата и я определи като справедлива. Тя добави, че няма да я протестира и да иска по-тежко наказание за Кузов. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

 

Виновен ли е народният представител Владо Кузов?
Коментар

Резултати от гласуването за анкета:

Виновен ли е народният представител Владо Кузов?

Общо: 53 гласа


Да, виновен е и протакане на делото е ненужно!
71.7%

Необходимо е делото да бъде преразгледано и съдът да се произнесе
15.09%

Невинен е, всички обвинения са "скалъпени"
13.21%

Покажи още
Сподели във facebook


Избрани сайтове Кузов