България- предпочитана туристическа дестинация

България- туристическа дестинация

Световният икономически форум постави България на 99-о място по устойчивост на околната среда, на 10-о по хигиена и здравеопазване  и на 51-во по човешки, културни и природни ресурси.

По ниски са оценките на България в класациите по сигурност (81-во място) и по пътна инфраструктура (90-то място). Последото е съвсем разбираемо впредвид факта, че едва ли има страна в Евопейският съюз с по-лоши пътища от българските.

В класацията страните са оценявани по 14 критерия – от нормативната база и екологичните условия до безопасност и сигурност, инфраструктура и човешки, културни и природни ресурси.

Най-предпочитани са Швейцария, Германия и Франция. В първата десетка са още Австрия, Швеция, САЩ, Великобритания, Испания, Канада и Сингапур.

Резултати от гласуването за анкета:

Вашата предпочитана туристическа дестинация

Общо: 387 гласа


36.95%

Турция
17.83%

България
11.37%

Сърбия
11.11%

Гърция
7.75%

Италия
7.24%

Испания
3.36%

Хърватия
3.1%

Македония
1.29%

Албания
Покажи още
Вашата предпочитана туристическа дестинация
Коментар



Международни транспортни услуги

Международни транспортни услуги. Превоз и транспортиране за и в България и чужбина. Международни транспортни услуги. Превоз и транспортиране за и в България  и чужбина.  Международни транспортни услуги   www.olympiatrans.com повече »  


транспорт с влекачи

Транспорт с влекачи, Евро 6 за България, Европа и чужбина. Транспорт с влекачи, Евро 6 за България, Европа и чужбина.  транспорт с влекачи  www.olympiatrans.com повече »  


транспорт с полуремаркета 3 клетки

Транспорт, спедиция, логистика, доставка, съхранение. Полуремаркета 3 клетки за България и чужбина. Транспорт, спедиция, логистика, доставка, съхранение. Полуремаркета 3 клетки за България и чужбина.  транспорт с полуремаркета 3 клетки  www.olympiatrans.com повече »