Париж, Рим, Дубай- местата с най-грубите таксита

такси в Париж

След проучване на британски туристи оказва се, че най-любезните таксиметрови шофьори са в Турция, Мармарис, а най-лошите таксиметрови шофьори са в В Париж, Рим и Дубай.

Таксиметровите шофьори в Париж, Рим и Дубай рядко се сещат да бъдат дружелюбни.

Проучването се е провело на портала airporttransfers.co.uk и в него са участвали 2162 туристи от Великобритания, които са пътували в последната година. Те твърдят, че най-любезни били шофьорите в Пефкос (Родес) и в турския курорт Мармарис.

Но какво всъщност означава "любезен таксиметров шофьор"? 86 процента от анкетираните твърдят, че той трябва най-вече да бъде разговорлив. 42 процента от участниците в запитването на сайта смятат, че той трябва да бъде готов да сподели съвети и вътрешна информация за града на туристите. Нещото, което се възприема като грубо, са шофьорите, които не могат да бъдат полезни на клиентите си – това е мнение на половината анкетирани. Първото пътуване в такси често е и първото впечатление на туристите за един град и то оставя трайно впечатление у тях, следователно е важно да е добро преживяване. Според мениджъра на сайта airporttransfers.co.uk, Крис Кларксън, пътуването с такси трябва да бъде като обиколка с екскурзовод. Но уви, има шофьори, които само мърморят под носа си, ако ги попитате нещо, споделя Кларксън. 


Транспорт в Милано

Транспорт в Милано, Милано транспорт, Летища в Милано, обществен транспорт в Милано, таксита в Милано, влакове - жп транспорт в Милано, автобусен транспорт в...Избрани сайтове шофьори

Най-актуални страници шофьори

  • Нова Година в Шри Ланка повече » ...

  • 9 правила за пътя в Гърция с кола- на почивка или по работа В Гърция..

  • Съставиха актове на таксиметрови шофьори

  • 11 шофьори заловени в областта, сред тях дрогиран карловец

    Единадесет нарушители на пътя били задържани при осъществения контрол от петък до неделя на територията на Областната дирекция на МВР. В Пловдив, на ул. „Димитър Талев“, 19-годишен шофьор бил употребил алкохол 1, 60 промила. На същата улица и на бул. „Македония“ под въздействие на наркотици в колите си се били качили двама 25-годишни, а на бул. „Ал. Стамболийски“ и в жк „Тракия“ пияни, с над 1, 3 и 1, 8 промила, били водачи на 62 и 33 години. В...