Процесор на смартфона

Представете си как вашият нов смартфон "увисва" след външно позвъняване, докато проверявате пощата си или не можете да наберете телефонен номер, защото има прекалено много отворени приложения. Хардуерът на Вашият смартфон е важен за неговата безпроблемна работа. 

Двуядрените процесори вече стават нещо обичайно при смартфоните и скоро напълно ще бъдат изместени от четириядрените. Бързият процесор на Вашият нов смартфон е важен фактор, за да си осигурите безпроблемна работа с всички мобилни приложения и телефония. 

Тъй като сами виждате колко бързо се развиват и усъвършенстват съвременните устройства, не си купувайте смартфон, който е с едноядрен процесор. Не се решавайте и на по-малко от 512MB оперативна памет. Също така, Gorilla Glass е предпочитаният материал за сензорен екран за повечето смартфони – стъклото е трайно, устойчиво на удари и надрасквания.

Android телефоните обикновено се произвеждат с по-малко  памет за съхранение от iPhone устройствата, но повечето такива джаджи, използват сменяеми microSD карти. Можете да си купите отделно карта, в зависимост от вашите нужди. Облачните услуги като iCloud и Google Music, които съхраняват ваша информация са винаги от полза, но никога няма да е излишно да имате допълнително място за съхранение на вашия телефон.

Ако правите много снимки и видео не си взимайте камера с по-малко от 5MP – има много смартфони с такава резолюция (някои дори имат две камери, така че можете да снимате и в 3D режим).